top of page
Zoeken

Nieuws: LevenslichtIk schrijf deze column terwijl ik aan de vooravond sta van een voor mij bijzonder moment. De dag dat mijn nieuwe onderneming genaamd Cordis Uitvaart het levenslicht ziet. Voor iemand die zich in het leven veel bezig houdt met het levenseinde, voelt dit voor mij als een geboorte. Aan deze gebeurtenis ging een paar maanden geleden ook een afscheid vooraf.


Ik blik even terug. Zes jaar geleden stapte ik als vreemde eend in de bijt de uitvaartbranche in. Na een beroepsopleiding en een intern inwerktraject te hebben gevolgd werd ik behoorlijk in het diepe gegooid omdat ik direct mijn eigen franchiseonderneming startte. Ik kon terugvallen op mijn ervaring in de evenementenbranche, het gevoel voor hospitality en mijn visie op beleving en ontzorgen. Met mijn manier van begeleiden wist ik veel mensen te raken en heb ik sinds mijn start in 2014 vele families mogen bijstaan. Toch kwam hier in augustus 2019 na vijf jaar een (weloverwogen) einde aan.


Na ontzettend hard werken, je leven altijd (24/7) in het teken te hebben staan van uitvaartzorg en ten dienste staan van anderen, had ik na een turbulente periode in mijn leven behoefte aan rust en stabiliteit. De ruimte die ontstond nadat ik was gestopt met mijn onderneming heb ik gebruikt om mezelf eens aan een reflectie te onderwerpen. Naast het zorgen voor mijn kinderen (10 en 8 jaar oud) proberen we vooral ook samen zoveel mogelijk van het leven te genieten. Dat is iets waar ik me wel bewuster van geworden in dit vak. Leef en geniet nu, stel niet uit tot later.


In ieder geval kon ik na deze time-out concluderen dat ik van deze branche houd. Het blijft mijn roeping om uitvaartbegeleiding te bieden. Het heeft me ooit gegrepen en niet meer losgelaten. Hoe kun je van iets rauws, en soms oneerlijks, het verliezen van dierbaar iemand, iets moois maken? Het klinkt misschien onmogelijk, maar iedere keer ga ik die uitdaging aan om het verlies te verzachten en de moeilijke momenten te omringen met dierbare herinneringen. Om terug te gaan naar het hart. Volgens Manu Keirse die zegt: ‘Sterven is verhuizen, van de buitenwereld naar het hart van de achterblijvers.’ Alleen vanuit je hart kun je oprecht zijn en bijdragen aan liefdevol afscheid nemen. Daarom heet mijn nieuwe onderneming Cordis Uitvaart. Cordis is Latijn voor ‘met een warm hart’. Dat draag ik uit en met bezieling begeleid ik bij het afscheid.


Het was een groot avontuur. Na een periode van voorbereiding, mijn onderneming een eigen ‘identiteit’ en karakter mee te geven, samen met professionals een huisstijl en website ontwerpen om Cordis Uitvaart aan de wereld te laten zien. Ik herken mezelf in de uitstraling van Cordis Uitvaart. Net zoals bij een geboorte ben ik trots; trots om te laten zien dat mijn nieuwe onderneming het levenslicht heeft gezien. Hierin kan ik veel van mezelf geven om mijn families in een verdrietige periode dat warme gevoel van Cordis te laten ervaren.


Wilt u een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking om uw uitvaartwensen te bespreken? Neemt u dan contact op met Patricia info@cordis-uitvaart.nl, via de website www.cordis-uitvaart.nl of via 076- 20 55 146.

Comments


bottom of page