top of page

De mooiste uitvaartmogelijkheden

Ieder mens is anders en elke uitvaart dus ook. Cordis helpt u een afscheid te regelen dat volledig bij u en de overledene past. Op deze pagina inspireer ik u met diverse uitvaartmogelijkheden. Wat past het beste bij uw wensen?

Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Muziek, vinyl, platenspeler en bloemen
Alternatief voor condoleanceregister, message in a bottle
Cordis
Cordis
Een groen afscheid
gitaar met live muziek bij afscheid

Wie groen heeft geleefd, wil vaak ook graag een uitvaart met oog voor de natuur. Er zijn verschillende manieren om een afscheid te verduurzamen. Werk bijvoorbeeld alleen met prachtige seizoensbloemen uit ons eigen land. Of ga niet voor een nieuw grafmonument, maar geef een gebruikte steen een tweede leven. Ook een mand of uitvaartwade in plaats van een kist is een mogelijkheid. Ik adviseer u graag over de diverse groene uitvaartmogelijkheden.

Een groen afscheid

Eigentijds en persoonlijk

Eigentijds en persoonlijk

Samen verwerken we persoonlijke elementen in de uitvaart. Daarbij durf ik out of the box te denken. Wanneer de overledene fanatiek fietste, is het bijvoorbeeld een mooi idee om hem met de fiets van de opbaar- naar de uitvaartlocatie te brengen. Of wat denkt u van een uitvaart in de manege, voor iemand die zo van paarden hield. Veel is mogelijk en ik denk graag mee.

Demetievriendelijke uitvaart
Vergeet-me-nietje van de Alzheimer stichting
Dementievriendelijke uitvaart - Cordis U
Dementievriendelijke uitvaart - Cordis U

Dementievriendelijke uitvaart

Cordis Uitvaart heeft het keurmerk Dementievriendelijk ontvangen van stichting Alzheimer Nederland. Voor nabestaanden is het dubbel zo moeilijk als zij ook nog de zorg hebben voor een nabestaande met dementie. Cordis Uitvaart zal u helpen ook deze dierbare goed te begeleiden en bij het afscheid te betrekken, waar dit mogelijk is. Met herkenbare objecten, muziek en verhalen die leiden naar mooie herinneringen uit het verleden; gesprekken voeren op een rustige manier en het liefdevol herhalen wanneer nodig.

Cordis

Uw kind verliezen is onnatuurlijk en voelt oneerlijk. Een afscheid van uw kind te moeten regelen is moeilijk. Het overlijden van een baby of kind is ook van grote betekenis voor de omgeving. Dit raakt ook broertjes en/of zusjes, opa's en oma's, familie, vrienden, klasgenoten of de sportvereniging. 

U wilt uw kind zo lang mogelijk bij u houden, het blijven koesteren en bij uw zoon of dochter zijn. Cordis Uitvaart helpt u om op uw eigen tempo en eigen manier afscheid te nemen. Een afscheid groot of klein, met de groots mogelijke zorg en begeleiding.

Afscheid nemen van een kind

Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Vaas met bloemen
Cordis
Afscheid van een kind
Ruimte voor rituelen

Ruimte voor rituelen

Of u nu wel of niet religieus bent: rituelen maken een uitvaart persoonlijk. Ik ben bekend met alle geloofstradities, maar creëer ook graag nieuwe gebruiken. Als uw man zo graag nog een laatste keer het strand had gezien, brengen wij het strand naar hem. Met prachtige schelpen strooien we strandzand uit over de kist. Of elk familielid kiest een bloem die bij de overledene past en vertelt daar een persoonlijk verhaal bij.

Cordis
Cordis
bloemen en kinderfiets
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Kinderen bij het afscheid betrekken
Cordis
Dag Omi in speelblokjes, fiets, bloemen

Het liefst beschermen we onze kinderen voor verdriet. Maar ook al zegt u niets, kinderen krijgen onbewust veel mee van een overlijden. Ze voelen de spanning en zien mensen huilen. Dat maakt indruk. Kinderen hebben van nature geen angst voor de dood. Daarom betrek ik hen graag bij het afscheid. Zo is er ook ruimte voor hun rouwproces. Van een verhaal voorlezen tot een kaarsje aansteken voor oma: alles is mogelijk.

Ik kom graag langs om de verschillende uitvaartmogelijkheden te bespreken.

Kinderen bij het afscheid betrekken

bottom of page