top of page
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis

Op dit moment is het Corona-virus in ons leven wat naar de achtergrond verschoven. De verregaande maatregelen ingesteld door de overheid om de verspreiding tegen te gaan zijn per 25 februari zo goed als allemaal opgeheven.

 

De ervaringen van de afgelopen twee jaar zijn wel van invloed geweest op de beleving van afscheid en ook op het leven in het algemeen van onze maatschappij. Dit zien we nog steeds terug in de uitvaartbranche.

 

Met èn zonder Corona(maategelen), onze service en dienstverlening is door de tijd heen onveranderd geweest. Nog steeds staan wij voor een persoonlijk en waardevol afscheid

Het coronavirus en uitvaarten: dit zijn de maatregelen en alternatieven

Bureau_APS_Update Coronavirus4.jpg
Update corona maatregelen

Welke maatregelen voor een uitvaart zijn er nu afgekondigd?

 

Op dit moment zijn er gelukkig geen maatregelen meer van invloed op de uitvaartbranche

Echter nog steeds gelden er wel een aantal normen die we aanraden om in acht te nemen:

  • Draag zorg voor ventilatie in de ruimte. Locaties zullen hier ook voor zorgen.

  • Was regelmatig uw handen

  • Nies in de elleboog

  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis.

 

Het is normaal gesproken al moeilijk om een schatting te doen van het te verwachten aantal gasten. Normaliter (voor Corona) was een factor 1,5 reëel. Dus als u 60 kaarten verstuurt, rekent u dan op circa 90 gasten. In deze tijd merk je, dat met de achterliggende periode, sommige mensen onzeker zijn over aanwezigheid van grote groepen mensen en angst voor hun gezondheid. Dat is verdrietig, zeker als dit betekent dat deze mensen niet aanwezig zullen zijn bij de uitvaart. Gelukkig blijven de extra dienstverlening, zoals livestream e.d., ook in de toekomst mogelijk. Houdt u hier wel rekening mee wanneer u een ruimte en catering reserveert.

 

Welke aanvullende alternatieven bieden wij aan?

 

  • Wij bieden de optie aan om uitvaartdiensten live te streamen. Op deze manier kan iedereen toch op hetzelfde moment afscheid nemen van een dierbare.

  • De uitvaartdienst kan worden gefilmd en opgenomen zodat het mogelijk is om de beelden op ieder gewenst moment terug te kijken of te tonen aan personen die niet aanwezig waren.

  • Een uitvaartfotograaf kan de dienst voor u vastleggen en een fotoboek maken van de uitvaart.

Herdenking

Was het in de Corona periode niet mogelijk om het afscheid te verzorgen wat u voor uw dierbare voor ogen had? Misschien vindt u het een mooi idee om nu, enige tijd na het echte afscheid, een herdenking te organiseren.  Een bijzonder moment van herdenken, herinneren en koesteren, nu we niet meer gehinderd worden door beperkende maatregelen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neemt u dan contact met mij op via 06-506 301 07.

Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis

Blog

Bovengenoemde aanvullende diensten zijn op aanvraag beschikbaar. Gezien de enorme vraag naar deze (externe) aanvullende dienstverlening, kan er geen beschikbaarheid gegarandeerd worden.

Tarieven zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de aangescherpte richtlijnen aangekondigd tijdens de  persconferentie op 25 januari 2022, welke ook zijn na te lezen op www.rijksoverheid.nl. Wij realiseren ons dat deze enorme een impact hebben. Gezien de bijzondere omstandigheden rekenen wij op uw begrip. Neem gerust contact met ons op als u aanvullende vragen heeft. Cordis Uitvaart is 24/7 bereikbaar.

 

Cordis Uitvaart

Patricia Notting

076- 20 55 146

Blog
bottom of page