Bureau_APS_Update Coronavirus4.jpg

Het coronavirus en uitvaarten: dit zijn de maatregelen en alternatieven

Er zijn nog steeds vergaande maatregelen getroffen door de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze hebben grote gevolgen voor condoleancebezoeken en uitvaartdiensten. Wij zijn verplicht om aan deze regels gehoor te geven en hebben ze voor u op een rijtje gezet. Inclusief aanvullende alternatieven. Onze service blijft ongewijzigd. Samen met u organiseren we een persoonlijk en waardevol afscheid.

Welke maatregelen voor een uitvaart zijn er nu afgekondigd?

 

 • Condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden vallen onder de uitzonderingsregel. Deze mogen uit maximaal 100 personen bestaan, mits er op de locatie 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

 • Afhankelijk van de locatie kan het dus betekenen dat het aantal personen voor de desbetreffende locatie minder is dan 100 gasten.  

 • Tijdens de ceremonie en samenkomsten wordt u ook gevraagd de 1,5 meter afstand van elkaar te respecteren om zo te kunnen voldoen aan de maatregelen.

 • Er is wel horeca beschikbaar rondom een uitvaart en samenkomsten. Rekening houdend met de maatregelen kunnen hier afwijkende mogelijkheden gehanteerd worden.  Dit hangt af van welke locatie u kiest.

 • Wij beperken zoveel mogelijk fysiek contact. Onze uitvaartbegeleider zal u wel bezoeken, alleen als  dit voor iedereen veilig is. 

 • Handen schudden is nu niet mogelijk. Als alternatief kunt u uw hand op uw hart leggen of het namasté gebaar maken.

 • In publieke binnenruimtes is het dragen van een mondkapje wanneer u zich door de ruimte verplaatst op veel locaties verplicht gesteld.

 

Welke aanvullende alternatieven bieden wij aan?

 

 • Wij bieden de optie aan om uitvaartdiensten live te streamen. Op deze manier kan iedereen toch op hetzelfde moment afscheid nemen van een dierbare.

 • De uitvaartdienst kan worden gefilmd en opgenomen zodat het mogelijk is om de beelden op ieder gewenst moment terug te kijken of te tonen aan personen die niet aanwezig waren.

 • Een uitvaartfotograaf kan de dienst voor u vastleggen en een fotoboek maken van de uitvaart.

 • Het organiseren van een herdenkingsdienst op een later moment. Zodra de maatregelen niet meer van kracht zijn kan er alsnog een herdenking plaatsvinden voor overleden dierbare.

Bovengenoemde aanvullende diensten zijn op aanvraag beschikbaar. Gezien de enorme vraag naar deze (externe) aanvullende dienstverlening, kan geen beschikbaarheid gegarandeerd worden. Tarieven zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de aangescherpte richtlijnen aangekondigd tijdens de  persconferentie  op
20 april 2021, welke ook zijn na te lezen op www.rijksoverheid.nl. Wij realiseren ons dat deze enorme een impact hebben. Gezien de bijzondere omstandigheden rekenen wij op uw begrip. Neem gerust contact met ons op als u aanvullende vragen heeft. Cordis Uitvaart is 24/7 bereikbaar.

 

Cordis Uitvaart

Patricia Notting

076- 20 55 146

Blog