top of page
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis

Er zijn nog steeds vergaande maatregelen getroffen door de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze hebben grote gevolgen voor condoleancebezoeken en uitvaartdiensten. Wij zijn verplicht om aan deze regels gehoor te geven en hebben ze voor u op een rijtje gezet. Inclusief aanvullende alternatieven. Onze service blijft ongewijzigd. Samen met u organiseren we een persoonlijk en waardevol afscheid.

Het coronavirus en uitvaarten: dit zijn de maatregelen en alternatieven

Bureau_APS_Update Coronavirus4.jpg
Update corona maatregelen

Welke maatregelen voor een uitvaart zijn er nu afgekondigd?

 

  • Voor condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden is er geen maximum aantal gasten vastgesteld, er moet echter op de locatie 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

  • Afhankelijk van de locatie kan het dus betekenen dat het aantal personen variabel is.

  • Tijdens de ceremonie en samenkomsten wordt u ook gevraagd de 1,5 meter afstand van elkaar te respecteren om zo te kunnen voldoen aan de maatregelen.

  • Ook kunnen er weer uitvaarten of condoleances plaatsvinden op horecalocaties. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Rekening houdend met de maatregelen kunnen hier afwijkende mogelijkheden gehanteerd worden.  Dit hangt af van welke locatie u kiest.

  • Houdt u er wel rekening mee dat in een horeca-locatie  uw gasten om een QR Coronatoegangs-bewijs gevraagd kan worden en dat dit voor sommige mensen niet mogelijk is.

  • In publieke binnenruimtes is het dragen van een mondkapje wanneer u zich door de ruimte verplaatst op veel locaties verplicht gesteld.

 

Welke aanvullende alternatieven bieden wij aan?

 

  • Wij bieden de optie aan om uitvaartdiensten live te streamen. Op deze manier kan iedereen toch op hetzelfde moment afscheid nemen van een dierbare.

  • De uitvaartdienst kan worden gefilmd en opgenomen zodat het mogelijk is om de beelden op ieder gewenst moment terug te kijken of te tonen aan personen die niet aanwezig waren.

  • Een uitvaartfotograaf kan de dienst voor u vastleggen en een fotoboek maken van de uitvaart.

  • Het organiseren van een herdenkingsdienst op een later moment. Zodra de beperkende maatregelen niet meer van kracht zijn kan er alsnog een herdenking plaatsvinden voor overleden dierbare.

Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis
Cordis

Blog

Bovengenoemde aanvullende diensten zijn op aanvraag beschikbaar. Gezien de enorme vraag naar deze (externe) aanvullende dienstverlening, kan er geen beschikbaarheid gegarandeerd worden.

Tarieven zijn op aanvraag beschikbaar.

 

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de aangescherpte richtlijnen aangekondigd tijdens de  persconferentie op 25 januari 2022, welke ook zijn na te lezen op www.rijksoverheid.nl. Wij realiseren ons dat deze enorme een impact hebben. Gezien de bijzondere omstandigheden rekenen wij op uw begrip. Neem gerust contact met ons op als u aanvullende vragen heeft. Cordis Uitvaart is 24/7 bereikbaar.

 

Cordis Uitvaart

Patricia Notting

076- 20 55 146

Blog
bottom of page